Societatea | Istorie

1965 Este fondată compania Biotherm de către inginerul mecanic Miltiadis Matsios în Salonic, Nordul Greciei. Se produceau cazane din oțel cu funcționare pe păcură și motorină.

1970 Compania se impune pe piață ca unul din liderii producției de cazane în zona de nord a Greciei.

1985 Frații Dionysios și Christodoulos Matsios, fiii fondatorului Miltiadis preiau administrația companiei și o relansează cu denumirea Thermostahl. Începe producția unei noi generații de cazane, precum si producția de microcentrale automate pentru încălzire centrală.

1990 O nouă facilitate de producție este inaugurată în Nea Anchialos –Salonic, Grecia. Sunt instalate utilaje moderne care determină creșterea productivității și reducerea costurilor de producție. Producția depășește pragul de 3.000 unități/an. Începe exportul primelor produse în zona țărilor Balcanice.

1995 Compania Thermostahl se specializează în reinvestirea continuă a profitului. Capacitatea de producție este extinsă, pe lângă activitatea de producție, compania începe activitatea de comerț. Se importă echipamente pentru instalații termice (radiatoare, cazane din fontă, arzătoare, etc), vânzările se extind pe întreg teriroriul Greciei.

1997 Este fondată compania Thermostahl Romania, la început ca și birou de vânzări pentru produsele firmei din Grecia. Se investește în achiziția unui teren pe care se va construi o nouă fabrică, în București. Prin construcția noii facilități de producție se are în vedere penetrarea pieței din România și expansiunea în țările învecinate.

2000 Fabrica din Salonic se extinde și retehnologizează, țintindu-se creșterea productivității și diminuarea costurilor cu manufactura. Investiția se ridică la trei milioane de euro.

2001 Este finalizată construcția din România cu o suprafață de 2.000m2. În același an este fondată compania Thermostahl Polonia cu biroul în Varșovia. Compania Thermostahl proiectează noi modele de cazane cu funcționare pe combustibil solid, începe acumularea de know-how în domeniul cazanelor cu alimentare automată pe cărbuni și pellet.

2003 Începe activitatea de producție în fabrica din București prin implicarea directă a domnului Dionysios Matsios. Se organizează instruirea prin rotație a angajaților români la fabrica din Salonic pentru a se asigura transferul de know-how în noua facilitate de producție.

2005 Cele trei firme acționează ca un grup de companii, făcâdu-și simțită prezența tot mai activ în zona din centrul si Sud-Estul Europei. Evoluția socială și economică din regiune favorizează investițiile și ca rezultat direct, grupul de companii Thermostahl se dezvoltă intensiv. Firma din București inaugurează a doua hală de producție, fapt ce ii permite dublarea capacității de producție, depașind pragul de 10.000 unități/an.

2007 Este înființat un atelier de producție în Republica Moldova din cauza încărcării excesive a liniilor de producție din România și Grecia.

2008 Companiile deja fondate, întotdeauna loiale propriilor principii, adoptă o disciplină financiară strictă și își consolidează poziția pe piața prin investirea în produse specilizate (cazane cu funcționare pe pellet, cazane de înaltă eficiență cu trei drumuri de gaze arse, cazane cu funcționare pe combustibil solid și biomasă, etc). Obiectivul declarat este diferențierea de concurență prin oferirea tehnologiilor de ardere ecologice.

2010 Sunt proiectate noi modele de cazane cu clasă de eficiență ridicată. Este extinsă activitatea de export prin intermediul firmei din București. Thermostahl Romania devine centrul strategic al grupului Thermostahl, majoritatea livrărilor se organizează din România spre țări precum Bulgaria, Serbia, Spania, Israel, Republica Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Franța.

2012 Thermostahl România inaugurează laboratorul de încercări, măsurători și training pentru cazane cu funcționare pe biomasă. Este certificat sistemul de management al calității implementat de Thermostahl România conform ISO 9001:2008, de către prestigiosul organism TÜV Thüringen

Înscriere newsletter
Copyright © 2014 thermostahl.ro All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.